Werkwijze
Dakgoten reinigen |
De goten worden eerst handmatig leeggehaald. Dit betekent dat grote stukken vuil, bladeren en slib verwijderd worden. De reiniger reinigt hierna de regenpijpen aan de binnenkant met een flexibele borstel tot 1 meter boven de grond. Al het vuil wordt in uw groencontainer gegooid.
Als alles schoon is inspecteren wij de goten voor u op lekkage. Vinden wij kleine lekkages die binnen 20 minuten gerepareerd kunnen worden dan doen we dat gratis. Uiteraard geven wij een vol jaar garantie op al onze werkzaamheden.
Zonnepanelen reinigen |
Allereerst vragen wij de klant om het systeem uit te schakelen. Vervolgens verwijderen we bladeren, pollen en stof van de zonnepanelen. Dit doen wij handmatig met een zachte en uitschuifbare borstel met een lange steel om het vuil en stof van uw zonnepanelen weg te vegen. (Indien nodig gebruiken wij een ladder om dit te doen). Hierna verwijderen we hardnekkige vlekken (zoals vogel poep) met behulp van onze speciale professionele Hydro power machine die zuiver water produceert door een ionenuitwisselingsproces. De harstzakken in de filter onttrekken de zouten en mineralen aan het leidingwater. Het resultaat is dan zuiver water. Zodra de reiniging uitgevoerd is controleren we visueel of alle vlekken verwijderd zijn.
Vervolgens vragen wij de klant om het systeem weer aan te zetten.
Ventilatie reinigen |
De mechanische ventilatie box wordt uitgeschakeld en we sluiten onze eigen zuigsysteem hier op aan om tijdens de reiniging stof en overige rotzooi te voorkomen. Vervolgens gaan wij alle kanalen reinigen met een speciale roterende borstel. Daarna worden alle ventielen gereinigd. Hierna wordt de ventilatie box zelf schoongemaakt. Zodra alles is gereinigd meten wij de afzuigcapaciteit met speciale meetapparaten. Als laatste wordt het systeem zo afgesteld dat het overal goed afzuigt. Indien het mechanische ventilatie box verouderd is of aan vervanging toe is zullen wij dit aangeven. En indien gewenst zullen wij vrijblijvende een offerte geven voor het vervangen van het mechanische ventilatie box. Uit ervaring blijkt dat veel mensen in Nederland een verouderd systeem hebben. Een verouderd systeem gebruikt gemiddeld jaarlijks € 80,- meer per jaar dan een nieuw systeem die op gelijkstroom werkt. Ter vergelijke met een nieuwe ventilatie box die gemiddeld maar slechts € 10,- aan stroom per jaar verbruikt.